Information om HeyWork

Om

Klicka på play för att se en video om HeyWork

✅  Vad är HeyWork?

HeyWork är en marknadsplats där människor som behöver någonstans att arbeta kan komma i kontakt med värdar som upplåter sina hem under kontorstid. HeyWork gör det möjligt för frilansare, entreprenörer och startups att utnyttja tomma lägenheter som arbetsplats under tiden värdarna är på jobbet.

⚒  Hur startades HeyWork?

HeyWorks grundare Joachim satt hemma och arbetade med sitt nystartade företag. Han älskade livet som entreprenör! Men det blev ganska ensamt att arbeta hemifrån varje dag. Han hade ingen att prata med på dagarna. Det fanns heller ingen som kunde komma med input på det han höll på med. Joachim testade att jobba på caféer men det var ofta omständligt och fullt av störningsmoment. Och faktiskt inte särskilt socialt eftersom man sällan pratar med främlingar.

En dag såg Joachim att det fanns några entreprenörer som hyrde ut sin lägenhet som kontor. Då tänkte han att de flesta lägenhet står tomma när vanliga arbetare är på jobbet. Lägenheterna borde alltså kunna hyras ut till entreprenörer och frilansare dagtid.

På så sätt skulle entreprenörer och frilansare kunna sitta tillsammans och arbeta.  Till en betydligt billigare kostnad än kontorshotell eller co-working spaces. Samtidigt skulle det skapa en passiv inkomst för de som äger bostaden.

Det blev startskottet och hösten 2016 lanserades HeyWork.